Trendrapport
Bakkerijsector
Voorwoord
Samenvatting
SWOT
Algemeen
1. Organisatie
2. Vestigingen
Mensen
3. ONDERNEMERS
4. WERKNEMERS
5. ONDERWIJS
6. ARBEIDSMARKT
Producten
7. TOTALE MARKT
8. INHOME
9. OUT-OF-HOME
Bijlagen
Voorwoord
Samenvatting
SWOT
Rapport downloaden 2022
Algemeen
1. Organisatie
2. Vestigingen
Mensen
3. ONDERNEMERS
4. WERKNEMERS
5. ONDERWIJS
6. ARBEIDSMARKT
Producten
7. TOTALE MARKT
8. INHOME
9. OUT-OF-HOME
Bijlagen
Mensen
3
ONDERNEMERS
4
WERKNEMERS
5
ONDERWIJS
6
ARBEIDSMARKT
SWOT MENSEN
Terug
naar
Boven
STERKTES
Kennis, ervaring en vakmanschap in de hele keten
Stabiele tot licht stijgende sector in aantal werknemers
ZWAKTES
Hoge gemiddelde leeftijd ondernemers en aantal oudere ondernemers
Groeiende vergrijzing binnen sector
Verwachting van stijgend verzuim
Nachtwerk en ploegendienst*
Geen onderscheidende cao in vergelijking met andere voedingssectoren
KANSEN
Jongeren zien werken met brood en banket als positief*
Groeiende interesse in nieuwe bakkerij-opleidingen
Groeiend aantal zij-instromers
BEDREIGINGEN
Krappe arbeidsmarkt sinds 2020
Dalende instroom gediplomeerden bij zowel industrie als ambacht
Aantal scholen met bakkerij-opleidingen daalt door lagere instroom scholieren
Dalende interesse jongeren in bestaande bakkerij-opleidingen
Sterke daling aantal leerlingen ondernemersopleidingen bakkerijsector
Jongeren zien nachtwerk en zwaarte werk van de bakkerijsector als negatief*
Opvolging vanuit nieuwe bakkersgeneraties op mbo-opleidingen daalt sterk
Deze website maakt gebruik van analytische cookies. De cookies worden uitsluitend anoniem opgeslagen.
Accepteren
Weigeren